fredag 30. mai 2014

Lun quinoasalat servert i kasserolle!

Solen varmer, det er en lett bris i lufta, det er fredag og, for mange, langhelg. Life is good!

I helgen feirer min fantastiske venninne Jannecke bursdag og jeg skal ordne med noen grønne innslag på festen. Jippi! En mulighet til å teste ut morsomme salatkombinasjoner som forhåpentligvis får gjestene interessert:-) Jeg er superfan av lune, sammensatte og næringsrike salater og heller ofte varme grønnsaker over ellers krispy, grønne blader. Det skal ikke serveres ris eller poteter til kjøttet så jeg tenker at salaten skal fylle litt også.  Om man ikke spiser kjøtt står denne salaten fint på egne bein. Og....den kan serveres i en kasserolle:-)

Lun quinoa og knasende sprø aspargesbønner

 Quinoafrøet er proteinrikt, inneholder sunne fettsyrer og har lav GI. I denne salaten fungerer superfrøene som "rød tråd" i et herlig sammensurium av urter, avokado, pinjekjerner, nøtter og andre godsaker.





Dette trenger du 

Quinoa ( rød, sort eller hvit). (Kok gjerne opp litt ekstra og bruk restene til middagen dagen etter.)
1 moden avokado
1-2 fedd hvitløk
Litt fersk ingefær
En halv pakke brekkbønner
En halv pakke små asparges
Litt ruccola eller annen salat
Pinjekjerner ristet lett i en panne
Lime eller sitron
Havsalt og olivenolje

TIPS.  Denne salaten kan lages på mange måter. Her er noen tips på andre råvarer som egner seg ypperlig.

Bruk rosiner eller finhakkede dadler i salaten
Grovhakkede valnøtter eller hasselnøtter
Finhakket chili
Finhakket gul paprika
Reddikker
Soltørkede tomater i fine snitter
Bakt søtpotet
Kikerter

Fin din favoritt kombo:-)

Om du er glad i søtpotet kan du prøve denne varianten av salaten:-)




Slik gjør du

1. Start med å skylle quinoafrøene godt i kaldt vann.  Hell dem så over i en kasserolle med vann, litt havsalt, finhakket hvitløk og ingefær. La dette koke i 10 - 15 minutter til frøene er møre.
2. Hell bort overskuddsvann.
3. Tilsett finhakket brekkbønner og asparges i passe biter, grovhakket koriander, pinjekjerner, noen biter fetaost og avokado i terniger. 
4. Smak til med saften av en lime eller en litt sitron, olivenolje og havsalt. 






Og ja du kan jo dandere den på et fat også:-)



 

Ha en solfylt helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...