fredag 23. mai 2014

Glutenfri sjokoladekake med fyldig sjokoladekrem....

Hva med et deilig stykke myk og saftig sjokoladekake med fyldig sjokoladekrem? Jeg lover den kaken kan spises oftere en til fest, og kan ”smaksettes” med det du har tilgjengelig; rosiner, dadler, sitronskall, kokos og nøtter.  Min variant er med rosiner og sitronsaft i tillegg til banan og cashewnøtter.
Denne hverdagsgleden er lav på karbohydrater, høy på fiber og proteiner, i tillegg til sunne fettsyrer fra både avokado og chiafrø. Pure indulgement J






Skal, skal ikke……søte

 Jeg er ikke så glad i alt for mye søtt i kakene, spesielt ikke med en fyldig sjokoladekrem på toppen. Smak litt på røren underveis og juster søtningen etter eget ønske.  Jeg har brukt rosiner og litt kokospalmesukker, men om du foretrekker stevia eller kanskje rå agave, er det bare å teste i vei – gi meg gjerne tilbakemeldinger på eventuelle andre gode kombinasjonerJ








Dette trenger du til kaken


4 eggehviter
1 helt egg
4,5 dl mandelmelk
0,5 dl rått kakaopulver – ca 2 store ss
1 dl grovt kokosmel
2,5 dl jyttemel
2 ss kald espresso ( kan skippes om barna skal spise )
1 dl rosiner ( eller dadler)
1-2  ss chiafrø
1 drøy ts bakepulver ( glutenfritt om nødvendig)
1 – 2 ss vaniljepulver eller kokospalmesukker
½ ts havsalt




Slik gjør du

1. Kjør rosiner og melk i en blender til noenlunde jevnt
2. Bland resten av det våte sammen ( egg, melk, kaffe)
3. Rør inn det tørre til du får en ganske tynn røre.
4. La svelle i 5 – 10 minutter.
5. Hell over i kakeform eller liten langpanne
6. Stekes på 210 grader midt i ovnen. Om du bruker langpanne, blir det en tynn kake som trenger ca 15 minutter i ovnen. En kakeform trenger ca 35 minutter. Følg med og bruk en gaffel til å stikke ned i kaken. Når gaffelen kommer tilbake ren er kaken klar
7. Kjøl kaken ned på rist i ca 20 minutter
8. Smør på kremen







TIPS
Dette er en veldig mild kake. Om du ønsker mer smak kan du tilsette for eksempel:

  • Litt raspet ingefær
  • Kardemomme
  • Kanel
  • Stjerneanis
  • Litt pepper



Sjokoladekrem – raw food style

1.5 myk avokado uten stein
5 gr mørk sjokolade - smeltet med pittelittlitt mandelmelk i panne
1 ss rått kakaopulver
1 ss cocosa smeltet
Litt mandelmelk for å tynne
8-10 cashewnøtter uten salt
0,5 banan
2 små ss kokospalmesukker.

Kjør alt i blender til du har en myk krem. Oppbevares i kjøleskap til kaken er klar til å pyntes.  Denne kremen kan selvfølgelig også brukes med ferske jordbær eller blåbær. Mmmm det går jeg for neste gang!




God helg!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...