mandag 4. februar 2013

Langpanne brød - glutenfritt





Når man legger om fra glutenholdig til glutenfritt brød inolverer det ofte mange heller misslykka ( la oss være ærlige) forsøk på å oppnå bakeriaktig "høy" jærbakst. Naturlig glutenfrie meltyper er av en helt annen karakter enn det moderne glutenholdige kornet -  så tenk nytt; et brød kan vel likegodt bakes som en tykk, myk og god pannekake i langpanneforma? Det er utrolig kjapt gjort, smaker og lukter deilig:)

Dette er greie glutenfrie meltyper å begynne med:


  • Fullkorns rismel
  • Bokhvetemel
  • Kokosmel
  • Mandelmel
  • Jyttemel


Ellers er det godt å ha


  • Økologisk bakepulver
  • Fiberhusk - glutenfritt
  • Fibrex - glutenfritt kostfiber
  • En mengde tørka krydder som oregano, timian, kardemomme, kanel....
  • Nypepulver  - Super C- vitamin kilde
  • Linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø


Jeg har ikke en eksakt oppskrift på mitt langpannebrød men lager en røre som ligner en tykk vaffelrøre.

5 dl mandel/ris/havremelk/cocosmelk
4 egg
ca 2 dl bokhvetemel
ca 1 dl fullkornsrismel
1 ss linfrø eller sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
1 ss fibrex
2-3 ss tørket oregano eller kanskje timian
2 ss smeltet cocosa eller olivenolje
noe havsalt


Spe med mer væske ( jeg bruker av og til litt creme fraiche) om det trengs, eller mer av det tørre. Hell røra over en langpanne kledd med bakepapir. Stekes på ca 200 grader i ca 15 minutter.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...