Når man legger om fra glutenholdig til glutenfritt brød inolverer det ofte mange heller misslykka ( la oss være ærlige) forsøk på å oppnå bakeriaktig "høy" jærbakst. Naturlig glutenfrie meltyper er av en helt annen karakter enn det moderne glutenholdige kornet - så tenk nytt; et brød kan vel likegodt bakes som en tykk, myk og god pannekake i langpanneforma? Det er utrolig kjapt gjort, smaker og lukter deilig:)
Dette er greie glutenfrie meltyper å begynne med:
- Fullkorns rismel
- Bokhvetemel
- Kokosmel
- Mandelmel
- Jyttemel
Ellers er det godt å ha
- Økologisk bakepulver
- Fiberhusk - glutenfritt
- Fibrex - glutenfritt kostfiber
- En mengde tørka krydder som oregano, timian, kardemomme, kanel....
- Nypepulver - Super C- vitamin kilde
- Linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø
Jeg har ikke en eksakt oppskrift på mitt langpannebrød men lager en røre som ligner en tykk vaffelrøre.
5 dl mandel/ris/havremelk/cocosmelk
4 egg
ca 2 dl bokhvetemel
ca 1 dl fullkornsrismel
1 ss linfrø eller sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
1 ss fibrex
2-3 ss tørket oregano eller kanskje timian
2 ss smeltet cocosa eller olivenolje
noe havsalt
Spe med mer væske ( jeg bruker av og til litt creme fraiche) om det trengs, eller mer av det tørre. Hell røra over en langpanne kledd med bakepapir. Stekes på ca 200 grader i ca 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar