tirsdag 18. mars 2014

Grønn smoothie = super start på dagenSola skinner høyt på himmelen, jeg kan høre fuglene kvitre igjen, himmelen er mer blå en grå og den siste snøen smelter i skrivende stund - endelig er våren på vei!  Våren representerer en ny start.  I takt med at nye spirer trenger gjennom jordskorpa, bør også vi åpne opp sansene for ny, frisk energi, mentalt og fysisk.  Mens vi venter på skudd av brennesle, løvetann og bjørk kan vi friske opp magen og energien med tilgjengelige råvarer som spinat, sitronmelisse, ingefær og mango. 

Jeg tar gjerne en smoothie i denne formen til frokost.  For meg er en lett frokost avgjørende for å få en optimal start, men og avslutning, på en hektisk dag. En grønn smoothie gir meg det jeg trenger av fiber, fett og proteiner,  den er full av vitaminer, mineraler og antioksidanter,  samtidig som den er en skånsom start for fordøyelsen.  Slike frokoster har for meg blitt en aldri så liten "life saver".  Den passer også som et mellommåltid når du er i farta.

4 grunner til å starte med grønne smoothies


  • Etter noen uker med daglig grønne smoothies er det sansynlig at du har doblet inntaket ditt av frukt og grønt
  • Om du velger grønnsaker som spinat eller grønnkål i smoothies er du sikret økt inntak av klorofyll i kosten din. Klorofyll har en avgiftende effekt på lunger, lever og tykktarm. Inneholder også GLA, en essensiell fettsyre, som virker betennelsesdempende på kroppen.
  • Er full av næring
  • Lette å lage - lette å fordøye:-)Dette trenger du


1 banan - helst fryst i biter
1-2 stilker stangselleri
2 never spinat
1 cm ferskrevet ingefær
2 dl nøttemelk eller kokosmelk/vann
Noen biter mango
1/2 avokado
1/2 agurk
En liten kvast sitronmelisse 

Tips for topping


Glutenfri havregryn
Spiret quinoafrø
Hampfrø
Gojibær
Valnøtter, mandler eller cashewnøtter ( usaltet)


Slik gjør du


Ingefær raspes og blendes sammen med de andre ingrediensene i en blender. Spe med mer væske om du ønsker en tynnere versjon, eventuelt tilsett isbiter for en tykkere smoothie.
Hell over i en skål og bruk det du har av frø, nøtter, korn og bær og annen supermat til å toppe smoothien.  Ønsker dere en energisk dag videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...