tirsdag 4. mars 2014

Gå en grønnere tid i møte med disse smarte oppskriftene..




Spinat og ertesuppe 


Jeg elsker supper, de uendelige mulighetene som finnes, fargeglade, harmoniske, uventa, hotte eller fløyelsmyke varianter. Denne spinat og ertesuppa er snerten og full av smak.   Den er funksjonell og stimulerer detoxmekanismene i kroppen, virker antiinflammatorisk og stimulerer fordøyelsen. Alt takket være superteamet bestående av stangselleri, spinat, erter, hvitløk og chili. Tusen takk!

Dette trenger du


4 stilker stenger stangselleri
5 never spinat
1 løk
2 dl grønne erter ( jeg bruker de fra frysedisken som er rå og freshe)
En halv chili
2 fedd hvitløk eller en halv kinesisk hvitløk
1 økologisk buljong uten sukker
0,5 ts kardemomme
0,5 ts gurkemeie
0.5 ts spisskummin
5 dl vann
5 dl kokosmelk
Litt havsalt og sort pepper. 


Slik gjør du


Fres løk i litt cocosa og tilsett vann, kokosmelk, stangselleri i skiver, spinat og grønne erter. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett så resten av krydderet og den finhakkede hvitløken. Bruk en stavmixer for å få en jevn suppe. Server med litt god olivenolje og noen biter avokado eller spinatblader. 

Tips


  • Lag denne suppen dagen før du skal spise den, da har alle smakene virkelig satt seg og du får en konsentrert smaksbombe.
  • Dander med smilende kokt økologiske egg
  • Finhakk mandler i skiver og dryss over suppa







Hjemmelaget hummus



Hummus bruker jeg mye som hjemmelaget pålegg.  Den er super til knekkebrød men og på salat eller som en dipp til grønnsaksstenger. Lag en stor porsjon i helgen og oppbevar den på en glasskrukke i kjøleskapet. På denne måten har du supergod og sunn hummus tilgjengelig i flere dager. ( holder seg fint i 4-5 dager i kjøleskapet)


Dette trenger du


1 pk go eco kikerter som skylles godt i kaldt vann
2-3 hvitløksfedd
2-3 ss tahini paste
1 liten dl ekstra virgin olivenolje
1 ts spisskummin
Saften av en halv sitron

Legg de ferdig skylte kikertene i en kasserolle med 2 dl vann. Tilsett feddene med hvitløk og la dette småkoke i 5 minutter til både erter og løk er møre. ( jeg gjør dette selv om disse kikertene er ferdig kokte fordi de ofte er harde og fordi jeg liker at hvitløken er mild og fin) Hell så av mesteparten av vannet men behold litt som du kan spe med etterhvert.
Hell kikerter, hvitløk, tahini, spisskummin, olje og sitronsaft i en blender og blend i vei. Spe med litt av vannet for å få en smooth konsistens. 

Tips


  • Tilsett en halv avokado i blenderen for en mykere og mer sammensatt variant.
  • Fersk koriander er perfekt i hummus  - både i mosen men og finhakket på toppen.
  • Litt fersk chili for en mer spicy utgave.
  • Litt kanel for en mer barnevennlig smak.






En grønn og smart supersmoothie



Denne smarte smoothien sørger for at du får en daglig  grønn vitaminboost. Jeg bruker ikke noe ekstra søtninger i mine smoothies men denne gangen har jeg testet ut tart cherry og er veldig fornøyd med resultatet:-)

4 gode grunner for å velge en grønn smoothie

  • Er næringsrik full av vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber som er viktig for en god fordøyelse
  • Når vi blender bær og grønnsaker brytes fibrene ned og gjør den næringsrike delen av spinaten og bærene lettere tilgjengelige for kroppen.
  • Er vital smoothie som er sammensatt og holder deg i gang lenge.
  • Er en smart måte å få i småingene de grønne bladene.

Dette trenger du


3 - 4 never spinat
Noen valnøtter ( en liten håndfull)
1 moden banan
1 halv avokado
Et halvt økologisk eple skåret i biter
En kvist koriander eller bladpersille
Kokosvann eller mandelmelk - mengde bestemmes ut fra ønsket konsistens.
1 ts kanel
1 ss tart cherry
Fryste jordbær
Saften av en halv sitron

Start med væske og banan og tilsett resten litt etter litt. Spe med kokosvann eller vann for å få konsistensen du ønsker:-)







Ønsker dere en glad og grønn uke:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...