torsdag 21. februar 2013

Spinatsuppe med kokosmelk


Den ser kanskje ikke så flott ut, men suppa er god:). Spinat som salat kan være vanskelig å få småtassene til å spise, men i suppe ble det med ett mye greiere.
Basen på suppa er som dere skjønner spinat og kokosmelk, men man tager ellers hva man haver i kjøleskapet for mette den opp litt ekstra. I denne hadde jeg for eksempel også en potet og noen blomkålbuketter.


Dette trenger du:

  • En gul eller rød løk
  • En hel hvitløk ( kinesisk)
  • Kokosmelk og vann/eller kraft
  • Økologisk buljong ( om du ikke har egenprodusert kraft da:) )
  • Spinat - fersk eller den som ligger i frysedisken
  • Ekstra grønnsaker som potet, blomkål eller kanskje et par gulrøtter
  • Ferske urter som koriander, mynte eller basillikum
  • Fersk ingefær
  • Masse lime eller sitronsaft
  • Litt rømme eller creme fraiche

Slik gjør du:


Fres løken og hvitløken, i ekte smør eller cocosa, i en kasserolle til gyllent.
Tilsett buljong og vann - kraft om du har dette, en boks kokosmelk, finskåret ingefær, spinat og grønnsaker skjært i fine terninger. Smak til med urter - finhakk og bruk hele bunten- etter eget ønske, masse limesaft og til slutt, om du liker og tåler det, kan du signere suppe med en fin dash creme fraiche rett før servering.  Rør inn fersk limesaft i creme fraichen så får du en friskere smak:)

Lykke til:)


Vitaminskolen - Spinat:

Spinat er en god kilde til mellom anna karotenoider som kroppen omdanner til vitamin A etter behov. vitamin A er viktig for synet og huden, men også for fosterutviklingen.
Videre har den bra med vitamin C som i tillegg til å være en viktig antioksidant også er nødvendig for å danne bindevev i hud, sener og bein.
Spinaten inneholder også mye av B - vitaminet Riboflavin som spiller en viktig rolle i energiomsetningen i cellene.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...