tirsdag 23. juli 2013

Glutenfri "kake" med grønnsaker og honning...




I denne kakevarianten bruker jeg, som ofte før, grønnsakskjøttet som ligger igjen i sentrifugen på juicepressa etter at jeg har laget juice på morgenen. Om du ikke lager juice selv kan du bruke en vanlig grønnsaksraspe og raspe grønnsakene du vil bruke i kakerøra - på denne måten blir det faktisk mer grønnsakssaft med i røren og kaken blir enda saftigere.

I dag blir min kake delt i små biter og tatt med på stranda som et lite mellommåltid mellom bading og leking i sanden. Ellers er den og fin som noe ekstra kos i matboksen eller sammen med en god kopp kaffe eller te.



Dette trenger du:

4 egg
3 dl Røros økologiske tjukkmjølk ( eller økologisk kefir)
3 ss grønnsakskjøtt eller rasp ( eksempelvis gulrot, eple, brokkoli og/eller ingefær)
2 dl sesammel eller bokhvetemel
2 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
2 ss olivenolje, ekte smelta smør eller smelta cocosa
litt linfrø
1 ts kardemomme
1 ts kanel
2 ss skogshonning
litt salt






Slik gjør du:

Pisk eggene luftige og tilsett melken. Rør inn det tørre litt etter litt og tilsett honningen helt til slutt.
Hell røren i en lav kakeform kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.




Litt linfrø gjør godt for magen



Hell røren over i en lav kakeform eller langpanne og stek på 200 grader i ca 20 minutter


Lykke til:-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...