tirsdag 17. desember 2013

Lag din egen julesjokolade med pistasjenøtter og aprikoser - så lett er det!

En av mine store svakheter gjennom julefeiringa er sjokoladetrøfler. Deilige, forførende, smelter på tunga, vekker sanser, endorfinhoppende og det aller beste på denne jord; sjokoladetrøfler. Mannen min har en meget elskverdig kunde som hvert år gir oss en stor og fin boks med disse magiske runde kulene. Det er Hjelp! og Hurra! på samme tid. I år stiller jeg beredt og skal prøve å balansere de ut med noen litt sunnere sjokoladevarianter - også meget gode - så kanskje kan jeg spare noen trøfler til gjestene:-)







Dette trenger du


100 gr økologisk 70 eller 80% sjokolade uten sukker - eller 2 ss rått og økologisk kakaopulver
50 gr extra virgin cocosa
1- 2 ts økologisk smør
50 gr hakkede pistasjenøtter
50 gr valnøtter
2 svisker skjært i fine skiver ( kan godt bruke dadler om du har det)
2 - 3 tørkede aprikoser skjært i fine skiver
En liten bit raspet fersk ingefær
Litt havsalt







Slik gjør du


Hakk nøtter og tørket frukt i passe små biter og bland det sammen
Smelt sjokoladen, cocosa og smør i en kjele. Tilsett den raspede ingefæren og rør til jevnt fordelt. Hell røren over i en bakepapirkledd brødform ( velg en liten form). Dryss blandingen av nøtter og frukt over sjokoladen og topp det hele med pittelitt havsalt. La formen stå minst 30 minutter i fryseren før servering. Oppbevares så i kjøleskap.





Bilde fra smartmat

Eller server sjokoladen som en kake


Bruk samme oppskrift men hell røren over på en bakepapirkledd tallerken med en liten kant og dander med det du liker.
Cocoschips og frosne bringebær er jo fantastisk og gjerne i en kombinasjon med nøtter etter ønske:-)
Også denne må stå minst 30 minutter i fryser før servering



Bilde fra http://www.iquitsugar.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...