onsdag 15. mai 2013

Quinoaburger med linser og aubergine... vegetarisk onsdag






Quinoa er en absolutt favoritt hos meg, både i salater og supper. Her kommer en "burger" variant med linser, aubergine og mye annet godt! 








Du trenger:

ca 2 dl quina
1 stk medium gulrot - raspet
1 stk stangselleri  - finhakket
En halv aubergine - finhakket
2 ølologiske egg
2 ts rismel ( hvetemel om du bruker det)
ca 200 gr ferdig kokte linser
1 ts gurkemeie - vanlig krydder er fint
Litt havsalt og sort pepper












Kok quinoa etter beskrivelse på pakken. Sil av vann når de er ferdig kokt.  Finhakk aubergine og selleri og la dette surre i en panne til de er møre. Jeg tilsetter littegrann vann i pannen for å få de ordentlig saftige. ( auberginen trekker til seg vannet) 

Om du har ferdig kokte linser må du helle ut laken og skylle linsene godt i kaldt, rennende vann.

Bland quinoa, linser, de stekte grønnsakene, raspet gulrot, krydder og rismel i en bolle og rør godt. Om du kjører røra i en blender vil den holde seg mer sammen og det blir lettere å steke dem - men det er absolutt ikke nødvendig. Stekes i panna med enten cocosa eller ekte smør.








Server som en burger eller på salat - håper det smaker:-)




2 kommentarer:

  1. Milde, smakfulle og veldig enkelt! Anbefales;)

    SvarSlett
  2. Hei Alexandra. Tusen takk for tilbakemelding - det liker jeg:) Du fikk dreisen på stekingen og?:-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...